Vectrumliten

Körkortstillstånd

Det första du måste göra är att ansöka om ett körkortstillstånd. Det behöver du för att få framföra ett fordon. Ett körkortstillstånd är giltigt i 5 år. Ansök härAnsökan ska sen kompletteras med ett syntest som kan göras hos en optiker.

Teori & Praktik

Börja plugga teori så snart som möjligt, gärna medan du väntar på körkortstillståndet. 

Det krävs färdighet  för att köra på två hjul, för att få det måste du träna. Boka gärna in dig på fler lektioner än du tror att du behöver. Det blir snabbt fullt i schemat under säsong. Det är lättare att ta bort lektioner än att lägga till. Tänk på att följa våra regler för avbokning.

Riskutbildning del 1

Obligatorisk kurs som handlar om alkohol, trötthet, droger men framförallt om vanliga och farliga felbeteenden på motorcykel. Kursen är 3,5 timmar inkl rast.
Godkänd utbildning är giltig i 5 år.

Riskutbildning del 2

”Risktvåan” är den praktiska delen av riskutbildningarna. Utbildningen är obligatorisk och måste vara genomförd för att ett teori- och körprov skall få utföras.

Kursen är till för att belysa farliga situtaioner som Du kan utsättas för i verkligheten.
Utbildningen är 4,5 timmar inkl rast.
Godkänd utbildning är giltig i 5 år.

Teoriprov

Teoriprov gör du på Trafikverket. För att få göra ett teoriprov måste du ha riskutbildningarna godkända. Det går att boka provet i förväg för att ligga före i planeringen.
Ett godkänt teoriprov gäller i 1 år.

Körprov

Det här är det sista steget du går igenom. Även uppkörningen gör du på Trafikverket. Planera med din lärare så du är redo den dagen som det verkligen gäller! Tänk på att du måste ha ett godkänt teoriprov för att få göra ett körprov!