vectrum transparent
 
Det första du måste göra är att ansöka om ett körkortstillstånd. Det behöver du för att få framföra ett fordon. Väntetiden är normalt 2-3 veckor. Klicka på bilden för att komma direkt till myndighetens formulär.

OBS! Se till att lämna in alla uppgifter som krävs.

2. Teori och Praktik

 

Börja plugga teori så snart som möjligt, gärna medan du väntar på körkortstillståndet. Du kan köpa material av oss. Vi rekommenderar internettester/distansteori, dem kan du göra var som helst bara du har internet.

Det krävs färdighet  för att köra på två hjul. För att få det måste du träna. Boka gärna in dig på fler lektioner än du tror att du behöver. Det blir snabbt fullt i schemat under säsong. Det är lättare att ta bort lektioner än att lägga till. Tänk på att följa våra regler för avbokning.

3. Riskutbildning del 1

 

Kursen handlar om alkohol, trötthet, droger men framförallt om vanliga och farliga felbeenden på motorcykel.
Kursen är 3 timmar lång plus raster och är förlagd till trafikskolans teorisal.   

Boka din riskutbildning här

4. Riskutbildning del 2

 

”Risktvåan” är den praktiska delen av riskutbildningarna. Utbildningen är obligatorisk och måste vara genomförd för att ett teori- och körprov skall få utföras.

Kursen är till för att belysa farliga situtaioner som Du kan utsättas för i verkligheten. Utbildningen är 4 timmar lång plus raster.

 

Boka din riskutbildning här

5. Teoriprov

 

Teoriprov gör du på Trafikverket. För att få göra ett teoriprov måste du ha riskutbildningarna godkända. Det går att boka provet i förväg för att ligga före i planeringen.

Ett godkänt teoriprov gäller i 1 år.

6. Körprov

 

Det här är det sista steget du går igenom. Även uppkörningen gör du på Trafikverket. Planera med din lärare så du är redo den dagen som det verkligen gäller!
Tänk på att du måste ha ett godkänt teoriprov för att få boka och göra ett körprov!

Anmäl dig till vår trafikskola. Vi hjälper dig hela vägen till MC-körkortet.

Har då frågor? Kontakta oss för mer info!

Kika gärna in på vår samarbetspartners guide. MC-jaktens guide är skapad ur en privatpersons syn på MC-kortet.