Vectrumliten

Körkortstillstånd

För att få övningsköra krävs ett körkortstillstånd. Det söker du hos Transportstyrelsen. Ansökan måste kompletteras med ett syntest hos en optiker. Körkortstillståndet är giltigt i 5 år.

Körkortsutbildning

För att ta körkort för AM måste du genomföra en obligatorisk utbildning.  Du pluggar teori med hjälp av appen "Körkort nu med Elevcentralen" eller på elevcentralen.se. Manöverkörningen på 120 min genomförs normalt någon av kursdagarnas eftermiddagar och planeras in med trafikläraren i samband med kursen. Stads- och landsvägskörning 120 min bokas individuellt via elevcentralen, den görs inte i samband med teorikursen. För att få genomföra stads- och landsvägskörningen måste körkortstillståndet vara godkänt.

Kunskapsprov

Genom kunskapsprovet ska du visa att du har kunskaper så att du kan köra med omdöme i trafiken. För att få körkort för AM måste du ha ett godkänt resultat på kunskapsprovet. Du behöver inte göra något körprov. Innan du gör ditt kunskapsprov måste du ha genomfört en hel utbildning. När vi ser att du är klar med dina tester på elevcentralen så bokar vi prov eller så bokar du prov på egen hand.